Dato i dag:

Liste over ingredienser med særlige merkekrav

Reglene i den vestlige verden blir likere og likere hverandre, på tvers av land og kontinenter. Her er det norske merkedirektivet hvor ingredienser med særlige merkekrav står helt til slutt, i vedlegg IV.

http://www.lovdata.no/for/sf/ho/xo-19931221-1385.html?full=true
Read On

Merking av allergener i USA





I 2004 ble The Food Allergen and Consumer Protection Act signert av Presidenten, og trådte i kraft fra 1. januar 2006. De 8 "store" matallergenene skulle fra da av merkes om de finnes i mat: Melk, egg, fisk, skalldyr, nøtter, hvete, peanøtter og soyabønner.

Les mer her:

http://www.foodmanufacturing.com/Scripts/ShowPR~RID~6395.asp?full=true
Read On

Ulike allergier i forskjellige land...?


Det viser seg at folk i forskjellige land reagerer ulikt på matvarer. Nord i Europa reagerer vi for eksempel ofte på elplekjøttet, mens i sør-Europa reagerer de på epleskallet. I Middelhavsområdet har man fokus på melonallergi, og Island har det største problemet med fiskeallergi! Les mer i denne artikkelen av Andrew Watson :

http://www.newscientist.com/article/mg20327191.300-food-allergies-get-curiouser-and-curiouser.html?full=true
Read On

Tilrettelagt av

logoene
 

Web template | Author Contact | Powered By Blogspot | © Copyright  2008